Ισραήλ: Η κυβέρνηση νομιμοποιεί τρεις παράνομους εβραϊκούς οικισμούς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Ισραήλ: Η κυβέρνηση νομιμοποιεί τρεις παράνομους εβραϊκούς οικισμούς

Η ισραηλινή κυβέρνηση νομιμοποίησε αργά χθες βράδυ τρεις παράνομους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Υπουργική επιτροπή «αποφάσισε να νομιμοποιήσει το καθεστώς τριών κοινοτήτων που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1990 ύστερα από αποφάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων», σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Οι τρεις παράνομοι εβραϊκοί οικισμοί, οι Μπρουσίν που αριθμεί 350 κατοίκους, Σανσάνα και Ρεσελίμ, ο καθένας με 240 κατοίκους, δεν είχαν νομιμοποιηθεί από την ανέγερσή τους.

Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί στο Ανώτατο Δικαστήριο να ρυθμίσει το καθεστώς των παράνομων αυτών οικισμών.

Την Κυριακή το θέμα της νομιμοποίησης αναδρομικά των οικισμών Μπρουσίν, Σανσάνα και Ρεσελίμ είχε εξεταστεί κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, μετά το πέρας της οποίας ο Νετανιάχου είχε ανακοινώσει τη συγκρότηση επιτροπής, στην οποία μετείχαν ο ίδιος και τρείς ακόμη υπουργοί.

Σήμερα ισραηλινός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι «η απόφαση δεν αλλάζει την πραγματικότητα επί του πεδίου» και δεν έχει ως αποτέλεσμα την ανέγερση «νέων οικισμών και την επέκταση των ήδη υπαρχόντων οικισμών».

Ο οικισμός Μπρουσίν βρίσκεται στη βόρεια Δυτική Όχθη, όπως και ο Ρεσεμίν. Ο εβραϊκός οικισμός Σανσάνα βρίσκεται κοντά στην Χεβρώνα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού εδάφους.

Το Ισραήλ θεωρεί παράνομους τους οικισμούς που ανεγέρθηκαν χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης.

Η διεθνής κοινότητα κρίνει ότι όλοι οι εβραϊκοί οικισμοί είναι παράνομοι, είτε αυτοί ανεγέρθηκαν με την άδεια της ισραηλινής κυβέρνησης είτε όχι, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ