Για τις 9 Μαΐου η εκ νέου συνεδρίαση της επιτροπής για το νόμο για τα ΑΕΙ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Για τις 9 Μαΐου η εκ νέου συνεδρίαση της επιτροπής για το νόμο για τα ΑΕΙ

Χωρίς αποτέλεσμα, παρά την πολύωρη συζήτηση, κατέληξε η πρώτη, συνεδρίαση στις 23 Απριλίου 2012 της διευρυμένης επιτροπής πανεπιστημιακών, που συζητούν τις αλλαγές για το νόμο που αφορά στα Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη αυτή συνεδρίαση διεξήχθη εν μέσω διαφωνιών και αντεγκλήσεων, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που απειλήθηκε η αποχώρηση ορισμένων πρυτάνεων.

Σημαντικό θέμα για συζήτηση,ήταν και ο τρόπος εκλογής του νέου Συμβουλίου Διοίκησης των Ιδρυμάτων - που αποτελεί και το βασικότερο σημείο διαφωνιών των Πανεπιστημιακών.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς ο τρόπος εκλογής των μελών των Συμβουλίων, καθώς μέχρι σήμερα σε κανένα Πανεπιστήμιο δεν έγινε δυνατό να εκλεγεί Συμβούλιο Διοίκησης. Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί προτάσεις να ψηφίσουν οι πανεπιστημιακοί με επιστολή ή ακόμη και μέσω διαδικτύου, καθώς φοιτητές προέβησαν πολλές φορές σε καταλήψεις των πανεπιστημίων, όπου επρόκειτο να γίνουν οι εκλογές.

Όπως και να έχει, τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να ξανασυναντηθούν για να συζητήσουν στις 9 Μαΐου, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έχουν στραμμένα τα βλέμματα στην νέα κυβέρνηση που θα προκύψει απ΄τις εκλογές.
(ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ