Πολιτιστική συνεργασία Βόλου με Βενεζουέλα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

Πολιτιστική συνεργασία Βόλου με Βενεζουέλα

Τον Δήμαρχο Βόλου, Πάνο Σκοτινιώτη, επισκέφθηκε ο πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio, ο οποίος διατύπωσε πρόταση συνεργασίας της Πρεσβείας με το Δήμο Βόλου στον τομέα του πολιτισμού.


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Chaves αφού αναφέρθηκε στην ιστορία της Βενεζουέλας και τα χαρακτηριστικά του λαού της, υπογράμμισε τους δεσμούς που συνδέουν τη χώρα του με την Ελλάδα και εξέφρασε την επιθυμία της Πρεσβείας να συνάψει σχέσεις συνεργασίας με την περιοχή του Βόλου στον τομέα του πολιτισμού. Δώρισε δε στον κ. Σκοτινιώτη αντίγραφο παραδοσιακής μάσκας της Βενεζουέλας, η οποία συμβολίζει - όπως είπε - την πολυπολιτισμικότητα της πατρίδας του.
Με τη σειρά του ο δήμαρχος Βόλου ενημέρωσε τον κ. Chaves για την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της περιοχής, αλλά και για τη σύγχρονη φυσιογνωμία της πόλης.
Ο κ. Σκοτινιώτης επισήμανε ότι η πρόταση της Πρεσβείας της Βενεζουέλας παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και ως μια πρώτη ιδέα συζητήθηκε το ενδεχόμενο συμμετοχής καλλιτεχνικών μουσικών και χορευτικών σχημάτων από τη Βενεζουέλα στις διεθνείς καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου υπό τον τίτλο «Καρναβάλι του Κόσμου».
(ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ