Στη φυλακή για 30 χρόνια θα μπει ψαράς - δολοφόνος άνδρα της ακτοφυλακής - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Στη φυλακή για 30 χρόνια θα μπει ψαράς - δολοφόνος άνδρα της ακτοφυλακής

Σε 30ετή κάθειρξη στη Νότια Κορέα καταδικάσθηκε σήμερα ένας κινέζος ψαράς, ο οποίος είχε μαχαιρώσει θανάσιμα έναν άνδρα της νοτιοκορεατικής ακτοφυλακής και είχε τραυματίσει έναν ακόμα, τον Δεκέμβριο, όταν η νοτιοκορεατική ακτοφυλακή σταμάτησε το αλιευτικό τους στην Κίτρινη Θάλασσα καθώς το θεώρησε ύποπτο για παράνομη αλιεία.

Ο 43χρονος Τσενγκ Νταγουέι, καπετάνιος του αλιευτικού καταδικάσθηκε σε πρόστιμο 20 εκατομμυρίων γουόν (περίπου 13.000 ευρώ) από το δικαστήριο της πόλης Ιντσεον, λιμανιού στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Η παράνομη αλιεία από κινεζικά αλιευτικά είναι σύνηθες φαινόμενο στα νοτιοκορεατικά ύδατα.

Σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική κυβέρνηση, ως και 3.000 κινεζικά αλιευτικά ψάρευαν παράνομα καθημερινά από τον Απρίλιο ως τον Μάιο και από τον Οκτώβριο ως το Δεκέμβριο του 2011 εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Νότιας Κορέας.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ