Πιέσεις Κλίντον προς το Πακιστάν για δράση μετά τις επιθέσεις στην Καμπούλ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πιέσεις Κλίντον προς το Πακιστάν για δράση μετά τις επιθέσεις στην Καμπούλ

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον που πραγματοποιεί επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, Μπραζίλια, είχε συνομιλίες σήμερα με την ομόλογό της του Πακιστάν υπογραμμίζοντας την κοινή τους ευθύνη στην καταπολέμηση των ενόπλων οργανώσεων μετά τις επιθέσεις της Κυριακής στο Αφγανιστάν, αναφέρει ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συζήτησε για τις συντονισμένες επιθέσεις στην Καμπούλ, τις σφοδρότερες στην αφγανική πρωτεύουσα στα δέκα χρόνια πολέμου, και υπογράμμισε την κοινή ευθύνη που φέρουν οι ΗΠΑ, η διεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ISAF, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν στην αποστολή αυτή.

Η Κλίντον και η Χίνα Ραμπανί Χαρ είχαν συνομιλίες για τις "δειλές επιθέσεις στο Αφγανιστάν", αναφέρει η ανακοίνωση. "Η Χίλαρι Κλίντον επισήμανε την κοινή μας ευθύνη για αποφασιστική δράση στην αντιμετώπιση και την ήττα των τρομοκρατών και των βίαιων εξτρεμιστών".

Η Κλίντον συζήτησε επίσης για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν στο διάλογο μεταξύ ΗΠΑ και Πακιστάν, μετά την ολοκλήρωση πακιστανικής κοινοβουλευτικής έκθεσης, δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ