Η πλήρωση με καύσιμα των δεξαμενών του πυραύλου είναι σε εξέλιξη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η πλήρωση με καύσιμα των δεξαμενών του πυραύλου είναι σε εξέλιξη

Ο επικεφαλής του δορυφορικού κέντρου ελέγχου της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι καύσιμα διοχετεύονται στις δεξαμενές του πυραύλου "αυτή τη στιγμή που μιλάμε", ενώ επίκειται άμεσα η εκτόξευση πυραύλου, την οποία έχουν καταδικάσει οι γείτονες της Πιονγκγιάνγκ και οι χώρες της Δύσης.

«Πιστεύω ότι η πλήρωση (των δεξαμενών) με καύσιμα θα ολοκληρωθεί σε κατάλληλο χρόνο», δήλωσε ο Παέκ Τσανγκ-χο, επικεφαλής του δορυφορικού κέντρου ελέγχου της Κορεατικής Επιτροπής Διαστημικής Τεχνολογίας σε ομάδα ξένων δημοσιογράφων.

Ο αξιωματούχος δεν σχολίασε πότε η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί. «Και όσον αφορά τον ακριβή χρόνο της εκτόξευσης, αυτό θα αποφασιστεί από τους ανωτέρους μου», είπε.

Περιφερειακές δυνάμεις δήλωσαν ότι η εκτόξευση αυτή που αναμένεται να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή από την Πέμπτη μέχρι την προσεχή Δευτέρα, είναι μια δοκιμή βορειοκορεατικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς. Η Πιονγκγιάνγκ τονίζει ότι απλώς θέτει σε τροχιά ένα μετεωρολογικό δορυφόρο στο διάστημα.

(ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ