Ισως χρειαστεί να πάρει νέα μέτρα λιτότητας το Βέλγιο ως το 2015 - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ισως χρειαστεί να πάρει νέα μέτρα λιτότητας το Βέλγιο ως το 2015

To Βέλγιο θα χρειαστεί νέα, κολοσσιαία προσπάθεια λιτότητας έως το 2015, επισημαίνουν πρωτοσέλιδα άρθρα στο βελγικό τύπο σήμερα.

Η εφημερίδα Le Soir υπογραμμίζει ότι «το 2013, θα πρέπει να εξοικονομηθούν ακόμη 5 δισ. ευρώ (1,2% του ΑΕΠ), 8 δισ. το 2014, 11 δισ. το 2015» και σχολιάζει ότι αυτά τα «αστρονομικά ποσά»θα προστεθούν στις περικοπές ύψους 13 δις. εντός του 2012.

«Οι δημοσιονομικές οικονομίες που η κυβέρνηση Ντι Ρούπο χρειάστηκε να βρει αντιπροσώπευαν τεράστια, μέχρι και ιστορική προσπάθεια. Γνωρίζαμε ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα περιοριζόταν σε αυτήν τη χρονιά και ότι η λιτότητα θα έπρεπε να επεκταθεί, μέχρι το 2015, όπως απαιτούν οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις μας», αναφέρει η Le Soir.

Καταλήγοντας, το άρθρο της Le Soir σχολιάζει ότι η κυβέρνηση Ντι Ρούπο υπερηφανευόταν για έναν προϋπολογισμό που δεν έκανε ούτε τους πολίτες, αλλά ούτε και τις επιχειρήσεις να υποφέρουν υπερβολικά και αναρωτιέται: «Άραγε θα μπορέσει η κυβέρνηση Ντι Ρούπο να αποφύγει μια πολύ πιο σκληρή λιτότητα; Τα ποσά που ανακοινώθηκαν δεν αφήνουν αμφιβολίες γι' αυτό».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ