Ο Ερογλου ζητά τη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Ερογλου ζητά τη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό

Επιστολή προς τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, για να πείσει τον ΟΗΕ ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης πριν την έναρξη της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ, τον προσεχή Ιούλιο, έστειλε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλήθεια» ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην επιστολή του ο κ. Έρογλου αναφέρει ότι, αν ο γγ του ΟΗΕ αποφασίσει τη σύγκληση πολυμερούς, ο ίδιος είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί το πακέτο της εκ περιτροπής προεδρίας και εκλογή των προέδρων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με διασταυρούμενη ψήφο, όπως το προτείνει ο πρόεδρος Χριστόφιας. Επίσης, ο κ. Έρογλου δεσμεύεται ότι θα τηρήσει πολύ εποικοδομητική στάση στο περιουσιακό.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» στο δημοσίευμά της αναφέρει, επίσης, ότι στο ίδιο μήκος κύματος με την επιστολή Έρογλου φέρεται να κινήθηκε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στη συνάντηση του την περασμένη βδομάδα, στις Βρυξέλλες, με τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στην επιστολή του, αναφέρεται και στη σύνθεση της διάσκεψης, στην οποία, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή πλευρά, θα πρέπει να πάρουν μέρος οι εγγυήτριες δυνάμεις, οι δύο κοινότητες της Κύπρου και τα Ηνωμένα Έθνη.

Σημειώνεται ότι η θέση του προέδρου Χριστόφια είναι ότι στη διάσκεψη θα πρέπει να συμμετέχουν επίσης η Κυπριακή Δημοκρατία, τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ