Οι αιτήσεις ασύλου στις ανεπτυγμένες χώρες αυξήθηκαν κατά 20% - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Οι αιτήσεις ασύλου στις ανεπτυγμένες χώρες αυξήθηκαν κατά 20%

Οι αιτήσεις ασύλου στις βιομηχανοποιημένες χώρες αυξήθηκαν κατά 20% τον περασμένο χρόνο καθώς περισσότεροι άνθρωποι εγκατέλειψαν τα θερμά σημεία του πλανήτη όπως η Τυνησία ή χώρες όπως το Αφγανιστάν όπου εξακολουθούν να μαίνονται συγκρούσεις, ανακοίνωσε σήμερα η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στη Γενεύη.

Η μαζική άφιξη προσφύγων αυξήθηκε περισσότερο στη νότια Ευρώπη, που αποτελεί σημαντικό κόμβο των Αφρικανών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η Υπηρεσία.

Στην συγκεκριμένη περιοχή ο αριθμός των προσφύγων που ζήτησαν άσυλο αυξήθηκε κατά 87% φθάνοντας στις 66.800 με τα μεγαλύτερα ποσοστά να καταγράφονται στην Ιταλία και την Τουρκία.

Περίπου 440.000 άνθρωποι ζήτησαν άσυλο σε ανεπτυγμένες χώρες τον περασμένο χρόνο.

Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονταν από το Αφγανιστάν, την Κίνα, το Ιράκ, την Σερβία και το Κόσοβο καθώς και το Πακιστάν.

"Ο αριθμός των προσφύγων που ζήτησαν άσυλο σε όλες τις βιομηχανοποιημένες χώρες παραμένει μικρότερος από τον πληθυσμό της Νταντάαμπ--ενός καταυλισμού προσφύγων στην βορειοανατολική Κένυα", είπε ο Ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Στις ανεπτυγμένες χώρες, οι αιτήσεις ασύλου από αφγανούς πρόσφυγες αυξήθηκαν κατά 34%, ενώ εκείνες από πακιστανούς κατά 66%.

Το κίνημα της Αραβικής Άνοιξης και οι αναταραχές στην Δυτική Αφρική οδήγησαν έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων από την Τυνησία, την Συρία, την Λιβύη και την Ακτή του Ελεφαντοστού να ζητήσει άσυλο σε πλουσιότερες και σταθερότερες περιοχές.

Η UNHCR αναμένεται να δημοσιεύει παγκόσμια έκθεση για τους αιτούντες ασύλου τον Ιούνιο.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ