Επίσημη έναρξη της συνόδου κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια στη Νότια Κορέα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Επίσημη έναρξη της συνόδου κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια στη Νότια Κορέα

Η σύνοδος κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια στην οποία μετέχουν οι ηγέτες 53 χωρών, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, άρχισε σήμερα στη Σεούλ με υπόβαθρο τις εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα, η οποία προγραμματίζει να στείλει ένα πύραυλο στο διάστημα παρά τις διεθνείς καταδίκες.

Εκτός από τους εκπροσώπους των 53 χωρών, στη σύνοδο αυτή μετέχουν επίσης η Ιντερπόλ και τρεις άλλοι διεθνείς οργανισμοί.

Η σύνοδος άρχισε επισήμως με ένα δείπνο εργασίας υπό την προεδρία του Προέδρου της Νότιας Κορέας Λι Μιούνγκ-Μπακ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι οργανωτές χαιρετίζουν «τις σημαντικές προόδους» που έχουν πραγματοποιηθεί από την πρώτη σύνοδο κορυφής, η οποία είχε πραγματοποιηθεί το 2010 στην Ουάσινγκτον.

«Χιλιάδες κιλά πυρηνικού υλικού αποσύρθηκαν από εγκαταστάσεις σ' όλο τον κόσμο, υλικού εν δυνάμει φονικού που βρίσκεται τώρα σε ασφάλεια και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον μιας πόλης όπως η Σεούλ», είχε δηλώσει το πρωί ο αμερικανός πρόεδρος.

Η σύνοδος κορυφής της Ουάσινγκτον είχε πραγματοποιηθεί με στόχο να μην πέσουν στα χέρια τρομοκρατών πλουτώνιο ή ουράνιο υψηλού βαθμού εμπλουτισμού. Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων το Καζακστάν, το Μεξικό και η Ουκρανία, έχουν ασφαλίσει έκτοτε το πυρηνικό υλικό τους.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ