Στη διάσκεψη Κορυφής για τα πυρηνικά, στη Νότια Κορέα, η Τζούλια Γκίλαρντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Στη διάσκεψη Κορυφής για τα πυρηνικά, στη Νότια Κορέα, η Τζούλια Γκίλαρντ

Στη πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, όπου πρόκειται να συγκληθεί διάσκεψη κορυφής για τον περιορισμό της πυρηνικής απειλής και τη χρήση πυρηνικών από τρομοκράτες, πρόκειται να μεταβεί η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ.

Η Γκίλαρντ αναχώρησε για τη Σεούλ χθες (Κυριακή) το απόγευμα, δύο μέρες πριν αρχίσει η διεθνής διάσκεψη, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και άλλους ηγέτες και να ανταλλάξουν απόψεις για το θέμα.

Στη σύσκεψη, αναμένεται να πάρουν μέρος πάνω από 50 ηγέτες χωρών για να συζητήσουν την ανεύρεση τρόπων, για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλών και την αποτροπή της πιθανότητας να πέσουν σε χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων. Επίσης, θα συζητηθεί το θέμα της καλύτερης προστασίας των πυρηνικών εγκαταστάσεων, καθώς και το πρόβλημα διακίνησης πυρηνικών και ραδιενεργών ουσιών στη μαύρη αγορά.

Η διεθνής διάσκεψη της Σεούλ, είναι η δεύτερη που γίνεται για τον σκοπό αυτό. Η προηγούμενη είχε γίνει πριν δύο χρόνια, στην Ουάσινγκτον.

Οι ηγέτες των ισχυρότερων χωρών του πλανήτη αναμένεται να συζητήσουν επίσης και για το ατύχημα της Φουκοσίμα πέρυσι στην Ιαπωνία, ενώ - επίσημα τουλάχιστον - δεν πρόκειται να συζητήσουν τα υπάρχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα με τα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

Σημειώνεται ότι διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση για τον περιορισμό της πυρηνικής απειλής έχει κατατάξει την Αυστραλία στη κορυφή της λίστας των χωρών που προστατεύουν τις πυρηνικές τους εγκαταστάσεις. Στο μεταξύ, την περασμένη βδομάδα, η ομοσπονδιακή Βουλή της Αυστραλίας έγκρινε πρόταση της Γκίλαρντ για την ολική απαγόρευση των πυρηνικών όπλων.

Αναφερόμενη στην πιο πάνω πρόταση, η Αυστραλή πρωθυπουργός τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει τις δυσκολίες γύρω από το θέμα, πιστεύει ότι η απαγόρευση των πυρηνικών όπλων είναι εφικτή.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ