Βόρεια Κορέα: Στις 13 Απριλίου θα συγκληθεί η ετήσια ολομέλεια του κοινοβουλίου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βόρεια Κορέα: Στις 13 Απριλίου θα συγκληθεί η ετήσια ολομέλεια του κοινοβουλίου

Η ετήσια ολομέλεια του κοινοβουλίου της Βόρειας Κορέας θα συγκληθεί στις 13 Απριλίου, την ίδια περίοδο που η Πιονγκγιάνγκ προγραμματίζει την εκτόξευση ενός δορυφόρου στο διάστημα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας KCNA.

Η σύγκληση της Ανώτατης Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης, της πρώτης μετά την ανάδειξη του Κιμ Γιονγκ-Ουν στην προεδρία της χώρας, τον Δεκέμβριο, θα γίνει δύο ημέρες πριν από την επέτειο των 100 ετών από τη γέννηση του πρώτου ηγέτη της Βόρειας Κορέας, του Κιμ Ιλ-Σουνγκ.

Για να τιμήσει την επέτειο αυτή η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει να εκτοξεύσει, στο διάστημα 12-16 Απριλίου, έναν δορυφόρο. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους υποστηρίζουν ότι πρόκειται για συγκαλυμμένη πυραυλική δοκιμή που παραβιάζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ με βάση τις οποίες απαγορεύεται στην Πιονγκγιάνγκ να κάνει πυρηνικές ή βαλλιστικές δοκιμές.

Το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί στο περιθώριο της συνόδου για τα πυρηνικά που θα διεξαχθεί την Δευτέρα και την Τρίτη στη Σεούλ και στην οποία θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ