Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας Παλαιστίνιας κρατούμενης που κάνει απεργία πείνας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας Παλαιστίνιας κρατούμενης που κάνει απεργία πείνας

Οργάνωση υπεράσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκφράζει σήμερα ανησυχία για την κατάσταση της υγείας μιας Παλαιστίνιας κρατούμενης στο Ισραήλ, η οποία πραγματοποιεί απεργία πείνας, καθώς, σύμφωνα με την οργάνωση, η γυναίκα αυτή βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη φάση.

Η 30χρονη Χάνα Σάλαμπι, από ένα χωριό κοντά στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ήταν μία από τις 27 γυναίκες που αφέθηκαν ελεύθερες κατά την πρόσφατη ανταλλαγή κρατουμένων με το Ισραήλ, αλλά συνελήφθη εκ νέου από τις ισραηλινές αρχές στις 16 Φεβρουαρίου.

Με τη σημερινή ημέρα η Σάλαμπι πραγματοποιεί συνολικά 35 ημέρες απεργία πείνας. Οι παθολόγοι της οργάνωσης Human Rights Israel (PHRI) δήλωσαν ότι η κατάσταση της υγείας της αρχίζει να είναι «απειλητική για τη ζωή της».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταφέρθηκε από τις ιατρικές εγκαταστάσεις της φυλακής στην οποία κρατείται στο Νοσοκομείο Μέιρ που βρίσκεται βορειοανατολικά του Τελ Αβίβ.

«Η κατάστασή της είναι πάρα πολύ κακή», δήλωσε η Άνατ Λίτβιν, διευθύντρια του τμήματος Φυλακισμένων και Κρατουμένων της PHRI, στο Γερμανικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι η Σάλαμπι κινδυνεύει να υποστεί καρδιακή προσβολή καθώς έχει χάσει πολύ βάρος και ο σφυγμός της είναι πάρα πολύ χαμηλός όπως και η πίεσή της.

Απεργία πείνας πραγματοποιούν άλλοι περίπου 20 Παλαιστίνιοι που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές, συμπεριλαμβανομένου ενός βουλευτή της Χαμάς. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των φυλακών, κανένας από αυτούς δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι Παλαιστίνιοι που πραγματοποιούν απεργία πείνας διαμαρτύρονται για την ισραηλινή πρακτική της «διοικητικής κράτησης», η οποία επιτρέπει την κράτηση Παλαιστινίων χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εξάμηνες περιόδους, οι οποίες μπορούν να παραταθούν, βάσει απορρήτων πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών οι οποίες παρουσιάζονται μόνον σε στρατιωτικό δικαστή.

Σήμερα περίπου 300 Παλαιστίνιοι τελούν υπό «διοικητική κράτηση» στο Ισραήλ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ