Γαλλία: Ο επικεφαλής του Τεμένους ζητά να μη συσχετίζεται το Ισλάμ με τις επιθέσεις στην Τουλούζη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γαλλία: Ο επικεφαλής του Τεμένους ζητά να μη συσχετίζεται το Ισλάμ με τις επιθέσεις στην Τουλούζη

Ο Νταλίλ Μπουμπακέρ, επικεφαλής του Μεγάλου Τεμένους του Παρισιού, μιας από τις σημαντικότερους μουσουλμανικούς θεσμούς στη Γαλλία, προειδοποίησε σήμερα κατά της συσχέτισης ανάμεσα στο Ισλάμ και τις επιθέσεις στην Τουλούζη.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο, ο Μπουμπακέρ δήλωσε πως «δεν πρέπει να υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα στη μουσουλμανική θρησκεία, η οποία στο 99,9% της είναι ειρηνική, υπεύθυνη, μη βίαιη και απολύτως ενταγμένη στη χώρα μας και σε ελάχιστα δείγματα ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να κάνουν μεγάλο κακό».

«Θα κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε τις υποκειμενικές και αποκλίνουσες ερμηνείες, τις συσχετίσεις όπως είπα που θα μπορούσαν να αμαυρώσουν την συμπαγή μουσουλμανική κοινότητα στη Γαλλία, η οποία έχει δείξει σε περισσότερες από μια περιπτώσεις την πίστη της στους θεσμούς, στην ειρήνη και την ανεξιθρησκία», επισήμανε ο ίδιος.

Τέλος, ο Μπουμπακέρ ανακοίνωσε πως οι εκπρόσωποι των κυριότερων θρησκειών στη Γαλλία θα γίνουν δεκτοί σήμερα το πρωί από τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ