Κόσοβο: Η Βουλή υιοθέτησε ψήφισμα κατά της διεξαγωγής σερβικών εκλογών στο Κόσοβο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κόσοβο: Η Βουλή υιοθέτησε ψήφισμα κατά της διεξαγωγής σερβικών εκλογών στο Κόσοβο

Η Βουλή του Κοσόβου υιοθέτησε σήμερα ψήφισμα κατά της διεξαγωγής σερβικών εκλογών στο Κόσοβο. Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν και οι 75 παρόντες στη συνεδρίαση βουλευτές.

Αυτή την ώρα διεξάγεται συζήτηση για το τελικό περιεχόμενο του ψηφίσματος, για το οποίο υπήρξε συναίνεση απ' όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκτός από το αντιπολιτευόμενο κίνημα «Αυτοδιάθεση».

Ο προεδρεύων στη συνεδρίαση, αντιπρόεδρος της Βουλής του Κοσόβου Τζαβίτ Χαλίτι κάλεσε τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων βάσει προτάσεων να καταλήξουν στο τελικό κείμενο του ψηφίσματος.

Η αναγγελία ότι στο Κόσοβο θα διοργανωθούν σερβικές βουλευτικές και δημοτικές εκλογές είναι και σήμερα πρώτο θέμα στα δημοσιεύματα του Τύπου της Πρίστινας με επίκεντρο τη δήλωση του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα συνταγματικά και νομικά μέσα για να εμποδιστεί η διεξαγωγή των εκλογών.

Ο κ. Θάτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ζέρι», στη χθεσινή συνεδρίαση της κυβέρνησης είπε ότι η διεξαγωγή σερβικών εκλογών στο Κόσοβο είναι απειλή «όχι μόνο για το Κόσοβο, αλλά για ολόκληρη την περιοχή».

«Η Σερβία, αναμφίβολα, με την προσπάθεια αυτή προκαλεί ανοιχτή σύγκρουση με το Κόσοβο, κάτι που μπορεί να έχει μεγάλες συνέπειες για την περιοχή και για τη συνολική διεθνή εμπλοκή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή. Ως απάντηση σε αυτό θα χρησιμοποιήσουμε όλη τη συνταγματική και νομική ισχύ μας» τόνισε ο κ. Θάτσι.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αντιπολίτευση στο Κόσοβο ζητά από την κυβέρνηση να μην συμπεριφέρεται ως μη κυβερνητική οργάνωση, αλλά να αναλάβει δράση και να εμποδίσει με όλα τα μέσα και τα νομικά μέτρα τη διεξαγωγή των εκλογών.

Η εφημερίδα «Ζέρι» αναφέρει ότι αντιπροσωπεία της Βουλής του Κοσόβου με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σώματος Γιακούπ Κρασνίτσι συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος τόνισε ότι η απόφαση του Βελιγραδίου να προκηρύξει εκλογές στο Κόσοβο είναι αντίθετη στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τη διαμεσολάβηση της Ε.Ε..

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ