Άλλαξε το πρόγραμμα χρηματοδότης του ΔΝΤ από τρία σε τέσσερα χρόνια - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Άλλαξε το πρόγραμμα χρηματοδότης του ΔΝΤ από τρία σε τέσσερα χρόνια

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αποφασίστηκε η αλλαγή του κανονισμού χρηματοδοτικής διευκόλυνσης από τρία σε τέσσερα χρόνια.

Επομένως, εκτιμάται ότι το ΔΝΤ θα προχωρήσει αύριο στην έγκριση της πρότασης Λαγκάρντ για συμμετοχή του Ταμείου στο νέο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας με 28 δισ. ευρώ για τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΔΝΤ ενέκρινε τροποποίηση της διευρυμένης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης του Ταμείου (EFF) ώστε να επιτρέπει εκτεταμένες ρυθμίσεις που πρόκειται να εγκριθούν μέχρι το πολύ τέσσερα χρόνια από την αρχή. Μέχρι τώρα, επιτρεπόταν η έγκριση μόνο για μέχρι τρία έτη, με δυνατότητα μεταγενέστερης ρύθμισης έως και τέσσερα χρόνια.

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, η EFF ιδρύθηκε το 1974 για την αντιμετώπιση των δυσχερειών στο ισοζύγιο πληρωμών των μελών με ανισορροπίες που προκύπτουν από σοβαρά διαρθρωτικά εμπόδια στην παραγωγή και το εμπόριο και που απαιτούν μια παρατεταμένη περίοδο προσαρμογής και μεγάλων αλλαγών.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ