Τα γερμανικά νοικοκυριά πετούν σχεδόν 6,7 εκατομμύρια τόνους τροφίμων ετησίως, και το μεγαλύτερο μέρος αυτών μπορεί ακόμη να καταναλωθεί, καταγράφοντας μια σπατάλη 235 ευρώ ανά άτομο ετησίως, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει σήμερα το υπουργείο Τροφίμων, Γεωργίας και Προστασίας του Καταναλωτή.
Το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης στη νοτιοδυτική Γερμανία, το οποίο πραγματοποίησε τη μελέτη, εκτιμά ότι από το 65% των τροφίμων που καταλήγουν στα σκουπίδια, τουλάχιστον ένα μέρος τους θα μπορούσε άνετα να καταναλωθεί διευκρινίζοντας ότι είναι κυρίως φρούτα και λαχανικά.
Τα νοικοκυριά είναι μακράν ανάμεσα στα πρώτα στη σπατάλη, καθώς παράγουν το 61% του συνόλου των απορριμμάτων τροφίμων στη Γερμανία, ενώ ακολουθούν τα εστιατόρια και οι καντίνες (το καθένα με ποσοστό σχεδόν 17%) και η διανομή (σχεδόν 5%).
«Ζούμε σε μια κοινωνία αφθονίας και ειδών μιας χρήσης», δήλωσε η υπουργός Ιλσε 'Αιγκνερ σε συνέντευξη Τύπου καλώντας τον κόσμο να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα.