Ο Ισλαμικός Τζιχάντ αποδέχεται υπό όρους τη συμφωνία εκεχειρίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ αποδέχεται υπό όρους τη συμφωνία εκεχειρίας

Η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, υπεύθυνη για τις περισσότερες εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του ισραηλινού εδάφους, είναι έτοιμη να τηρήσει την εκεχειρία, εάν το Ισραήλ τερματίσει τις επιθέσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του κινήματος.

«Αποδεχόμαστε την εκεχειρία, εάν το Ισραήλ αποδεχθεί να την εφαρμόσει τερματίζοντας τις επιθέσεις και τις δολοφονίες του», δήλωσε ο εκπρόσωπος, ο Νταούντ Σεχάμπ μετά την ανακοίνωση αξιωματούχου των υπηρεσιών Πληροφοριών της Αιγύπτου για την επίτευξη συμφωνίας επί «πλήρους και αμοιβαίας» εκεχειρίας μεταξύ των παλαιστινιακών οργανώσεων της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

Στην Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός υπουργός αρμόδιος για την παθητική άμυνα Ματάν Βιλνάι επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συμφωνία για την εφαρμογή εκεχειρίας με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους που κλιμακώθηκαν από την Παρασκευή.

«Υπάρχει συμφωνία και παρακολουθούμε τις εξελίξεις επί του πεδίου», δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο υπουργός χωρίς να δώσει λεπτομέρειες , αλλά τονίζοντας ότι όπως φαίνεται η τάση είναι προς την αποκλιμάκωση.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ