Γερμανοί Συνδικαλιστές: «Τεράστιοι οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Γερμανοί Συνδικαλιστές: «Τεράστιοι οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη»

«Τεράστιους κινδύνους ενέχει η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επειδή δεν θα πρέπει να υποτιμάται το αποτέλεσμα της μετάδοσης [σ.σ.: της κρίσης] στην Ιταλία ή την Ισπανία και οι συνέπειες στις γερμανικές εξαγωγές», τονίζει ο Φρανκ Μπσίρσκε, επικεφαλής της γερμανικής συνδικαλιστικής οργάνωσης Ver.di, η οποία αριθμεί περισσότερα από δύο εκατομμύρια μέλη, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Bild».

«Κατάρρευση της ευρωζώνης θα ήταν μοιραία για μας, διότι θα μας έφερνε αντιμέτωπους με μια σκληρή ανατίμηση του νομίσματος και μείωση των εξαγωγών. Χρειαζόμαστε αναπτυξιακή ώθηση για τις χώρες του νότου, ώθηση για την εσωτερική αγορά της Γερμανίας και, για την αναγκαία σταθεροποίηση στις χώρες που παρουσιάζουν ελλείμματα, χρειαζόμαστε χρονικό ορίζοντα δέκα ετών», επισημαίνει ο κ. Μπσίρσκε και τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Ο Γερμανός συνδικαλιστής διεκδικεί ωστόσο αυξήσεις για τους Γερμανούς εργαζομένους, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν τα απαραίτητα οικονομικά περιθώρια, ενώ τονίζει ότι «δεν λύνουμε το πρόβλημα της Ελλάδας με το να μην πληρώνουμε καλά τους εργαζόμενους στην Γερμανία».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ