Αντίθετος ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ σε ένα στρατιωτικό πλήγμα κατά του Ιράν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αντίθετος ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ σε ένα στρατιωτικό πλήγμα κατά του Ιράν

Ο Μέιρ Νταγκάν, πρώην επικεφαλής των ισραηλινών υπηρεσιών Πληροφοριών, δήλωσε αντίθετος επί του παρόντος σε ένα στρατιωτικό πλήγμα κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

«Η επίθεση κατά του Ιράν, πριν εξεταστούν όλες οι άλλες προσεγγίσεις δεν είναι εφικτή», δηλώνει ο Νταγκάν σε αποσπάσματα της συνέντευξης, η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή.

Ο Μπαράκ Ομπάμα «είπε σαφώς ότι η στρατιωτική επιλογή εξετάζεται και ότι δεν θα έπρεπε να επιτραπεί στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, και εκ πείρας εμπιστεύομαι τον πρόεδρο των ΗΠΑ», είπε ο Νταγκάν ο οποίος αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2011 από τη Μοσάντ ύστερα από οκτώ χρόνια στην ηγεσία της.

Το εβραϊκό κράτος έχει εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες τις απειλές μιας στρατιωτικής επέμβασης για να εμποδίσει την Τεχεράνη να επιτύχει μια μη αναστρέψιμη πρόοδο προς την κατασκευή ατομικού όπλου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε τη Δευτέρα σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον ότι ούτε η διπλωματία ούτε οι κυρώσεις λειτούργησαν υπέρ της διακοπής της ανάπτυξης του επίμαχου πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, προσθέτοντας: «Κανείς ανάμεσά μας δεν μπορεί να ανεχτεί να περιμένει για πολύ περισσότερο ακόμη».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ που δέχτηκε τον Νετανιάχου στο Λευκό Οίκο, δεν απέκλεισε την προσφυγή στη στρατιωτική βία ως τελευταία επιλογή αλλά τάχθηκε υπέρ των διπλωματικών προσπαθειών και των κυρώσεων προκειμένου να μεταπειστεί το Ιράν να αναπτύξει πυρηνικό όπλο. Η Τεχεράνη επαναλαμβάνει ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα προορίζεται για ειρηνική χρήση.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ