Το 2010 οι μισοί μετανάστες στον κόσμο ήταν χριστιανοί - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το 2010 οι μισοί μετανάστες στον κόσμο ήταν χριστιανοί

Περίπου οι μισοί από τους 214 εκατομμύρια μετανάστες σε όλον τον κόσμο το 2010 ήταν χριστιανοί και περισσότεροι από το 1/4 μουσουλμάνοι, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και αποκαλύπτει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχτηκαν έναν στους πέντε μετανάστες.

Από τη μελέτη με τίτλο «Η Πίστη σε Κίνηση», που είναι η πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των μεταναστών και πραγματοποιήθηκε από το αμερικανικό Ινστιτούτο Pew, προκύπτει πως 106 εκατομμύρια άνθρωποι (49%) είναι Χριστιανοί και έχουν μεταναστεύσει κυρίως από το Μεξικό, την Ρωσία και την Ουκρανία.

Περίπου 60 εκατομμύρια ήταν μουσουλμάνοι (27%), από την Παλαιστίνη, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και την Ινδία, 11 εκατομμύρια (5%) ινδουιστές, 7 εκατομμύρια βουδιστές (3%) και 3,6 εκατομμύρια εβραίοι (ποσοστό μικρότερο του 2%).

Η αναλογία ανάμεσα στον πληθυσμό των μεταναστών είναι η ίδια με αυτή του παγκόσμιου πληθυσμού στο συνολό του: οι χριστιανοί κυριαρχούν και ακολουθουν οι μουσουλμάνοι.

Στη μελέτη φαίνεται πως το 1/3 των μεταναστών προέρχονται από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ακολουθεί η Ευρώπη, όπου οι ανταλλαγές πληθυσμών γίνονται κυρίως ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες.

Η Βόρεια Αμερική, η Ευρώπη, η Αυστραλία και οι αραβικές χώρες του Κόλπου είναι αυτές που δέχονται το μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών. Μόνο οι ΗΠΑ δέχτηκαν έναν στους πέντε μετανάστες (περίπου 43 εκατομμύρια) και ακολουθεί η Ρωσία και η Γερμανία, οι οποίες ξεπερνούν τα δέκα εκατομμύρια μετανάστες.

Οι ΗΠΑ αποτελούν τον πρώτο προορισμό των χριστιανών μεταναστών και ο δεύτερος για τους ινδουιστές μετά την Ινδία και για τους εβραίους μετά το Ισραήλ.

Αντίθετα με την αντίληψη που επικρατεί, η Ευρώπη δέχεται περισσότερους χριστιανούς μετανάστες από μουσουλμάνους, επισημαίνεται στη μελέτη.

Η Σαουδική Αραβία είναι ο πρώτος προορισμός για τους μουσουλμάνους μετανάστες και ακολουθεί η Ρωσία, η Γερμανία και η Γαλλία.

Σχετικά με τις χώρες μετανάστευσης, το Μεξικό είναι πρώτο με 13 εκατομμύρια μετανάστες και ακολουθεί η Ινδία και η Ρωσία.

Οι εβραίοι είναι εκείνοι που μεταναστεύουν σε μεγαλύτερο ποσοστό, συγκεκριμένα ένας στους τέσσερις εβραίους ζουν εκτός της πατρίδας τους.

Ο αριθμός των μεταναστών τριπλασιάστηκε από την δεκαετία του '60, αλλά εξακολουθεί να αντιστοιχεί περίπου με το ίδιο ποσοστό που συνολικού πληθυσμού της Γης (3% σήμερα, 2,6% το 1960).

Η μελέτη βασίστηκε σε διαφορετικές εκθέσεις, απογραφικά στοιχεία και άλλες πηγές για τους μετανάστες, σύμφωνα με τον ορισμό των Ηνωμένων Εθνών, που χαρακτηρίζουν μετανάστη κάποιον που ζει για τουλάχιστον ένα χρόνο σε μια χώρα που δεν είναι αυτή στην οποία γεννήθηκε.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ