Η Κίνα ζητά τον άμεσο τερματισμό της βίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Κίνα ζητά τον άμεσο τερματισμό της βίας

Ο απεσταλμένος της Κίνας στη Συρία ζήτησε από την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Ασαντ να σταματήσει αμέσως τη βία και να βοηθήσει τα Ηνωμένα Εθνη και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να στείλουν βοήθεια στις περιοχές που τη χρειάζονται, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Λιου Γουεϊμίν, δήλωσε ότι ο απεσταλμένος Λι Χουασίν επανέλαβε την πρόθεση της Κίνας να υποστηρίξει την υπό τις ΗΠΑ και τον Αραβικό Σύνδεσμο μεσολαβητική διαδικασία ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και οργανώσεις της αντιπολίτευσης.

Η επίσκεψη του Λι στη Δαμασκό είναι η τελευταία προσπάθεια του Πεκίνου να αμυνθεί απέναντι στις κατηγορίες δυτικών και αράβων ηγετών ότι ασκώντας, μαζί με τη Ρωσία βέτο στο καταδικαστικό για τη Συρία σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, βοήθησαν στην κλιμάκωση της βίας από τις δυνάμεις του Ασαντ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ