Κύπρος: Το Εθνικό Συμβούλιο δεν κατέληξε σε κοινές θέσεις για τους χειρισμούς στο κυπριακό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Το Εθνικό Συμβούλιο δεν κατέληξε σε κοινές θέσεις για τους χειρισμούς στο κυπριακό

Μετά από τέσσερις ολοήμερες συνεδριάσεις, που ολοκληρώθηκαν απόψε, το Εθνικό Συμβούλιο δεν κατάφερε να διαμορφώσει, έστω και κατά πλειοψηφία, κοινή στάση αναφορικά με τους χειρισμούς της ελληνοκυπριακής πλευράς στο κυπριακό.

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατή ούτε η έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, η σημερινή συνεδρίαση ήταν θυελλώδης με πολλές διαφωνίες, αντιπαραθέσεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Όπως προκύπτει από δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων, όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, πλην του ΑΚΕΛ, στήριξαν τη θέση της ΕΔΕΚ για απόσυρση της σύγκλισης που υπήρξε με την τουρκοκυπριακή πλευρά στο θέμα της απόλαυσης των τεσσάρων ελευθεριών από Τούρκους υπηκόους.

Τα κόμματα επίσης, πλην του ΑΚΕΛ, στήριξαν την πρόταση του ΕΥΡΩΚΟ ότι το περίγραμμα λύσης, που κατέθεσε ο πρόεδρος Χριστόφιας στα Ηνωμένα Έθνη δεν συνάδει με την ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του 2009.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας επαναβεβαίωσε ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου την προσήλωσή του στην ομόφωνη απόφαση του 2009 και τεκμηρίωσε ότι οι ενέργειες και προτάσεις του συνάδουν με αυτήν.

Στις επικρίσεις των κομμάτων και στα περί διάστασής τους με τον πρόεδρο Χριστόφια ο Στέφανος Στεφάνου επεσήμανε ότι το Εθνικό Συμβούλιο είναι συμβουλευτικό σώμα.

Ο λαός, τόνισε, ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι προεδρικό συμβούλιο.

Απέρριψε επίσης τα περί μη ενημέρωσης του νυν και του τέως προέδρου της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου και Μάριου Καρογιάν.

(AΠΕ-ΜΠΕΚύρπ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ