Επιφυλακτικό το Παρίσι για το εάν το Ιράν επιθυμεί να διαπραγματευτεί για τα πυρηνικά - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Επιφυλακτικό το Παρίσι για το εάν το Ιράν επιθυμεί να διαπραγματευτεί για τα πυρηνικά

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ εξέφρασε σήμερα επιφυλακτικότητα ως προς την επανάληψη προσεχώς των συνομιλιών του Ιράν με τις μεγάλες δυνάμεις, καθώς η Τεχεράνη εξακολουθεί να μην είναι ειλικρινής για τη βούλησή της να διαπραγματευτεί για το μέλλον του πυρηνικού της προγράμματος.

«Είμαι λίγο επιφυλακτικός... Πιστεύω ότι το Ιράν συνεχίζει να έχει διπλή γλώσσα», είπε ο Αλέν Ζιπέ στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο i-Tele.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να μείνουμε εξαιρετικά αποφασιστικοί στις κυρώσεις που υιοθετήσαμε, οι οποίες κατά τη γνώμη μου είναι ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να αποτραπεί μια στρατιωτική επιλογή η οποία θα μπορούσε να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες», πρόσθεσε.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον που εκπροσωπεί την Ομάδα των 5+1 (τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας: ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και τη Γερμανία) στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν πρότεινε χθες στην Τεχεράνη την επανάληψη σύντομα των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Οι τελευταίες συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη τον Ιανουάριο του 2011 και δεν είχαν επιτυχή έκβαση.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ήταν ο πρώτος από τους ηγέτες των έξι δυνάμεων που ζήτησε την ενίσχυση των κυρώσεων σε βάρος του πετρελαϊκού και του οικονομικού τομέα του Ιράν, ενώ ο Αλέν Ζιπέ δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία είναι επιφυλακτική όσον αφορά την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Τεχεράνης.

«Γίνεται ακόμη συζήτηση στο Ισραήλ (για στρατιωτική επέμβαση) και είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε στο Ισραήλ τις απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή», τόνισε σήμερα ο Ζιπέ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ