Αμερικανοί στρατιώτες του ΝΑΤΟ έπεσαν νεκροί από τα πυρά Αφγανών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αμερικανοί στρατιώτες του ΝΑΤΟ έπεσαν νεκροί από τα πυρά Αφγανών

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες έπεσαν σήμερα νεκροί από τα πυρά δύο Αφγανών, ένας εκ των οποίων πιθανόν να είναι στρατιώτης, όπως δήλωσαν Αμερικανοί και Αφγανοί αξιωματούχοι. Η επίθεση αυτή αναμένεται να επαναφέρει στο προσκήνιο τα ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα νότια του Αφγανιστάν. Το Σάββατο, δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στο υπουργείο Εσωτερικών στην Καμπούλ με έναν άνδρα ο οποίος φέρεται να εργαζόταν στο υπουργείο, κατά την πέμπτη ημέρα των ταραχών στο Αφγανιστάν με αφορμή τη βεβήλωση αντιτύπων του Κορανίου σε αμερικανική στρατιωτική βάση.

Τουλάχιστον 5 στρατιώτες του ΝΑΤΟ έχουν σκοτωθεί από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια των ταραχών αυτών.

Μετά τη δολοφονία των Αμερικανών αξιωματικών το ΝΑΤΟ αποφάσισε να αποσύρει άμεσα όλους τους συμβούλους του από τα αφγανικά υπουργεία στην Καμπούλ, ενώ το ίδιο έκαναν η Γαλλία, η Γερμανία και ο Καναδάς.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο περίπου 70 μέλη της δύναμης του ΝΑΤΟ έχουν χάσει τη ζωή τους σε 42 παρόμοιες επιθέσεις από τον Μάιο του 2007 ως τον Ιανουάριο του 2012.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ