Επιφυλάξεις στη Βρετανία για την επίσκεψη Ολάντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Επιφυλάξεις στη Βρετανία για την επίσκεψη Ολάντ

Επιφυλακτικός εμφανίζεται σήμερα ο βρετανικός Τύπος όσον αφορά την επίσκεψη του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είχε χθες στο Λονδίνο συνομιλίες με την ηγεσία των Εργατικών.

Η (συντηρητική) Daily Telegraph γράφει ότι ο Ολάντ μπήκε χθες στη μάχη εναντίον του χρηματοοικονομικού κατεστημένου στην ίδια την καρδιά του Σίτι.

Η (κεντροδεξιά) The Times, επισημαίνοντας τις προσπάθειες του Ολάντ να τιθασεύσει τον χρηματοοικονομικό τομέα, εκτιμά ότι «ο γάλλος υποψήφιος βγήκε από τη σήραγγα της Μάγχης με στόχο την ανανέωση της εικόνας του ως τρομοκράτη των αγορών».

Αντίθετα, η (κεντροαριστερή) Guardian είναι πιο φιλική μαζί του χαρακτηρίζοντάς τον ως «ευπρόσδεκτο επισκέπτη», ο οποίος «είναι καλύτερος υποψήφιος από το Νικολά Σαρκοζί».

Αναφερόμενη στη συνάντηση του Ολάντ με τον Εντ Μίλιμπαντ, ηγέτη της εργατικής αντιπολίτευσης, η εφημερίδα γράφει: «οι δυο άνδρες δεν κατάφεραν να συνομιλήσουν κατά τη συνάντησή τους, χθες, παρά μόνο μέσω διερμηνέα, αλλά ο Εντ Μίλιμπαντ έχει πολλά να μάθει από τον Ολάντ, ο οποίος είναι πιο χαρισματικός, καλύτερος ομιλητής και έχει μεγαλύτερη εμπειρία στον έλεγχο ενός απείθαρχου κόμματος».

Για την (κεντροαριστερή) εφημερίδα The Independent, ο Ολάντ «μπορεί να μην έχει απολύτως το στυλ ενός προέδρου, όμως η παρέμβασή του στους Γάλλους του εξωτερικού ήταν συγκινητική. Ποιός ξέρει; Θα μπορούσε ίσως και να κερδίσει».

Τέλος η Financial Times, χαρακτηρίζει ,«τολμηρό μέτρο» την πρόταση για φορολόγηση κατά 75% των άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ εισοδημάτων.

«Ισως είναι ένας καινοτόμος, επαναφέροντας μια συζήτηση της προ Θάτσερ εποχής», «ή ίσως τελικά η Γαλλία να μετατραπεί η χώρα του παράδοξου-και τότε οι πλουσιότεροι Γάλλοι να έλθουν να ζήσουν στο Λονδίνο ή τη Γενεύη», τονίζει η εφημερίδα.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ