Το Κάιρο θα άρει την ταξιδιωτική απαγόρευση για τους Αμερικανούς ακτιβιστές των ΜΚΟ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το Κάιρο θα άρει την ταξιδιωτική απαγόρευση για τους Αμερικανούς ακτιβιστές των ΜΚΟ

Η Αίγυπτος αποφάσισε να άρει την ταξιδιωτική απαγόρευση που δεν επιτρέπει στους Αμερικανούς ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας να εγκαταλείψουν τη χώρα, δήλωσαν σήμερα δικαστικές πηγές, μια κίνηση που είναι πιθανό να τερματίσει την ένταση που έχει βυθίσει σε κρίση τις Αμερικανό-αιγυπτιακές σχέσεις.

Δεν έγινε αμέσως σαφές πότε, κάποιοι από τους ακτιβιστές που εμπλέκονται στην υπόθεση, θα φύγουν από τη χώρα. Δεκαέξι από τους 43 ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κατηγορίες είναι Αμερικανοί. Ορισμένοι από αυτούς δεν είναι πια στην Αίγυπτο ενώ κάποιοι άλλοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

«Ο αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας, μετά από αίτημα από τους ανακριτές, έδωσε εντολή για την άρση της απαγόρευσης», δήλωσε μια δικαστική πηγή, προσθέτοντας ότι οι κατηγορίες δεν έχουν αποσυρθεί για κανένα από όσους εμπλέκονται.

Δύο άλλες δικαστικές πηγές, δήλωσαν επίσης ότι η απόφαση να αρθεί η ταξιδιωτική απαγόρευση για τους πολίτες των ΗΠΑ έχει ληφθεί.

Η αμερικανική πρεσβεία πάντως δεν έκανε άμεσα κανένα σχόλιο για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ