Το 80% των πτήσεων από και προς τη Φρανκφούρτη πραγματοποίηθηκ κανονικά - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το 80% των πτήσεων από και προς τη Φρανκφούρτη πραγματοποίηθηκ κανονικά

Λιγότερες από δύο στις δέκα πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το τρίτο της Ευρώπης, λόγω την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που έχει προγραμματιστεί μέχρι το πρωί της Πέμπτης στις 06:00 ώρα Ελλάδος και για την οποία δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί εντός της ημέρας.

«Στις 1.260 προγραμματισμένες πτήσεις, 235 ακυρώθηκαν σήμερα, ενώ σε 40 πτήσεις υπήρξαν καθυστερήσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της Fraport, της διαχειρίστριας εταιρίας του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης.

Ωστόσο, η απειλή ενός μεγαλύτερου χάους στις αερομεταφορές αποφεύχθηκε μετά την απόφαση δικαστηρίου αργά χθες που απαγόρευσε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να απεργήσουν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους τους ελεγκτές εδάφους οι οποίοι άρχισαν τις κινητοποιήσεις στις 16 Φεβρουαρίου διεκδικώντας καλύτερες αποδοχές και όρους εργασίας και προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κίνηση του αεροδρομίου.

Συνδικάτο και εργοδοσία αναμένεται να βρεθούν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου το οποίο θα αποφανθεί για την απεργία των ελεγκτών εδάφους που άρχισε πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Το συνδικάτο προειδοποιούσε να παραλύσει το μεγαλύτερο γερμανικό αεροδρόμιο ωθώντας την Fraport, την εταιρία Lufthansa που έχει το κεντρικό της σημείο στη Φρανκφούρτη και τον εργοδότη των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, τη γερμανική υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας (DFS) να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Το Fraport διαβεβαιώνει ότι καθημερινά εκτελείται το 80% των πτήσεων, κυρίως οι διηπειρωτικές πτήσεις, με τη βοήθεια πρώην ελεγκτών εδάφους που έχουν συνταξιοδοτηθεί και κλήθηκαν εκτάκτως να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ειδικά εκπαιδευμένων για την περίσταση υπαλλήλων και την επιμελητειακή βοήθεια της Lufthansa.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του GdF και του Fraport βρίσκονται στο σημείο μηδέν, αλλά το συνδικάτο έχει προειδοποιήσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο απεργίας αρκετών εβδομάδων.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ