«Πράσινο φως» της Γερμανίας στην υποψηφιότητα της Σερβίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

«Πράσινο φως» της Γερμανίας στην υποψηφιότητα της Σερβίας

Η Γερμανία θα ανάψει το «πράσινο φως» για τη χορήγηση στη Σερβία καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η γερμανική κυβέρνηση θα υποστηρίξει ότι πρέπει να ανάψει το πράσινο φως για την υποψηφιότητα» είπε ο Γκίντο Βεστερβέλε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Θεωρούμε ότι η Σερβία εκπλήρωσε ό,τι είχε ζητηθεί και τώρα πρέπει η Ευρώπη να εκπληρώσει αυτό που της αναλογεί» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Κάθριν Άστον ήταν αισιόδοξη, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση αν η Σερβία θα λάβει σήμερα καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ, η Κάθριν Άστον απάντησε: «Ελπίζω ότι θα είναι έτσι».

Οι υπουργοί της Δανίας Βίλι Σιβντάλ και της Φιλανδίας Αλεξάνταρ Στουμπ δήλωσαν ενόψει της συνεδρίασης ότι θα στηρίξουν τη Σερβία.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ