Συρία: Δημοψήφισμα για το νέο σύνταγμα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Δημοψήφισμα για το νέο σύνταγμα

Άνοιξαν στις 07:00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) τα εκλογικά κέντρα για το δημοψήφισμα που αφορά το νέο Σύνταγμα της χώρας, το οποίο τώρα εκχωρεί κύρια προνόμια στον αρχηγό του κράτους απαλείφοντας τον κυρίαρχο ρόλο του κυβερνώντος εδώ και μισό αιώνα κόμματος Μπάαθ, μετέδωσε η επίσημη συριακή τηλεόραση.

Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια Σύροι, ηλικίας άνω των 18 ετών, καλούνται στις κάλπες, ωστόσο οι αντικαθεστωτικοί και η αντιπολίτευση που ζητούν την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, έχουν καλέσει σε μποϊκοτάζ της ψηφοφορίας αυτής.

Η δημοψήφισμα διεξάγεται την ώρα που οι επιχειρήσεις καταστολής έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 7.600 ανθρώπων, κυρίως αμάχων, σύμφωνα με τους ακτιβιστές, και τα βίαια επεισόδια συνεχίζονται ύστερα από τουλάχιστον 11 μήνες εξέγερσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία Σύνταγμα δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ