Στα χέρια των κρατουμένων φυλακή στο Μπαλί - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Στα χέρια των κρατουμένων φυλακή στο Μπαλί

Οι αλλοδαποί κρατούμενοι που παγιδεύτηκαν κατά τις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν σε μια ετοιμόρροπη και υπερπληθή φυλακή στο νησί Μπαλί της Ινδονησίας απομακρύνονται σήμερα από τις εγκαταστάσεις πριν από μια πιθανή έφοδο των δυνάμεων της τάξης.

Αρκετοί άνδρες που κατάγονται από δυτικές χώρες ανέβηκαν σε λεωφορείο το οποίο είχε σταθμεύσει έξω από την κεντρική είσοδο του σωφρονιστικού ιδρύματος και μια ομάδα δέκα γυναικών, άλλες από χώρες της Δύσης και άλλες από ασιατικές, επιβιβάστηκε σε άλλο όχημα.

«Αρχίζουμε τη διαδικασία εκκένωσης της φυλακής», δήλωσε ο αξιωματικός Χαριάντι εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μπαλί.

«Θα καταβάλουμε προσπάθειες για να απομακρυνθούν όλοι οι ξένοι κρατούμενοι μέχρι νωρίς το απόγευμα», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι οι φυλακισμένοι θα μείνουν προσωρινά σε σημεία που θα υποδείξουν οι δικαστικές αρχές.

Στη φυλακή του Κερομποκάν, η οποία φημίζεται για τις επισφαλείς συνθήκες κράτησης, τον υπερπληθυσμό εγκλείστων -τριπλάσιος αριθμός της χωρητικότητας- και τις βιαιότητες, έχουν ξεσπάσει σφοδρές ταραχές από την Τρίτη.

Τα επεισόδια άρχισαν ύστερα από πολλοστό περιστατικό βίας μεταξύ κρατουμένων, προκαλώντας τα αντίποινα και τις ανεξέλεγκτες βιαιότητες, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Η φυλακή έχει 1.015 κρατούμενους, εκ των οποίων 125 γυναίκες και 60 αλλοδαποί. Στους αλλοδαπούς περιλαμβάνονται 12 Αυστραλοί που έχουν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και εκτίουν μακρές ποινές φυλάκισης. Δύο μεταξύ αυτών αναμένουν την εκτέλεση της θανατικής τους ποινής.

Οι δυνάμεις της τάξης πήραν τον έλεγχο της φυλακής νωρίς το πρωί της Τετάρτης ύστερα από μια πρώτη νύχτα ταραχών με φωτιές και ρίψεις πετρών, αλλά έχασαν ξανά τον έλεγχό της τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Οι κρατούμενοι απαγορεύουν την πρόσβαση στη φυλακή και παραμένει άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών. Την πρώτη νύχτα των ταραχών υπήρχαν τέσσερις τραυματίες, μεταξύ τους ένας αστυνομικός.

Η αστυνομία και ο στρατός έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από τη φυλακή, η οποία απέχει 7 χλμ. από το θέρετρο Κούτα, έναν ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Τεθωρακισμένα οχήματα και αντλίες νερού βρίσκονται έξω από τον περίβολο της φυλακής, όπου διακόπηκε η ηλεκτροδότηση μόλις ξέσπασε η εξέγερση.

Αρκετά φορτηγά με αστυνομικούς των ομάδων καταστολής και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έφθασαν στο σημείο νωρίς σήμερα το πρωί για να λάβουν μέρος σε μία νέα έφοδο.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ