Αισιόδοξοι οι Αμερικανοί: «Η οικονομία θα ανακάμψει» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αισιόδοξοι οι Αμερικανοί: «Η οικονομία θα ανακάμψει»

Η πλειοψηφία των Αμερικανών εκτιμά ότι η οικονομία στις ΗΠΑ θα αρχίσει να τα πηγαίνει καλύτερα, για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες, όμως η τάση αυτή δεν μοιάζει να ωφελεί τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του πανεπιστημίου Quinnipiac.

Στην ερώτηση «νομίζετε ότι η οικονομική ανάκαμψη έχει αρχίσει;», το 54% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι», έναντι ενός 43% που απάντησε «όχι». Στις αρχές Σεπτεμβρίου, τα ποσοστά ήταν αντίστοιχα 28% έναντι 68%.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ή το 50%, εκτιμά παρ' όλ' αυτά ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν αξίζει να επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, ενώ το αντίθετο πιστεύει ένα 45%.

«Οι ψηφοφοροι έχουν αρχίσει να αλλάζουν άποψη σε ό,τι αφορά την οικονομία» δήλωσε ο Πίτερ Μπράουν, ερευνητής του ινστιτούτου.

Η δημοσκόπηση έγινε από την 14η ως την 20ή Φεβρουαρίου σε δείγμα 2.605 εκλογέων και έχει ποσοστό σφάλματος ±1,9%.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ