Η Μόσχα εργάζεται για την ασφαλή διέλευση των αυτοκινητοπομπών ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Μόσχα εργάζεται για την ασφαλή διέλευση των αυτοκινητοπομπών ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεργάζεται με τις συριακές αρχές, με την αντιπολίτευση και με περιφερειακές δυνάμεις, με στόχο την ασφαλή διέλευση των αυτοκινητοπομπών μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία και υποστήριξε την έκκληση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού για δίωρη κατάπαυση του πυρός καθημερινά στη χώρα αυτή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, η Ρωσία ζήτησε να στείλει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αντιπρόσωπο στη Συρία, ο οποίος θα συνεργαστεί με όλες τις πλευρές για την ασφαλή διέλευση των αυτοκινητοπομπών μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Στόχος της πρωτοβουλίας μας αυτής είναι η ασφαλής μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας. Συνεργαζόμαστε ενεργά με τη Ρωσία και με άλλες χώρες γι΄αυτό», τόνισε.

«Συνεργαζόμαστε στο ζήτημα αυτό με τη συριακή ηγεσία, με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης και με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού», πρόσθεσε ο Λουκασέβιτς και υπογράμμισε ότι η Ρωσία υποστηρίζει ενεργά τις προσπάθειες της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού για μια καθημερινή δίωρη κατάπαυση του πυρός.

«Εξυπακούεται ότι αυτή η κατάπαυση του πυρός θα χρησιμοποιηθεί για να διανεμηθεί βοήθεια στον πληθυσμό», τόνισε.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ