Να μεγαλώσει το ρήγμα στο αστικό σύστημα ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Να μεγαλώσει το ρήγμα στο αστικό σύστημα ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα

Οι επόμενες εκλογές πρέπει να μεγαλώσουν τα ρήγματα του αστικού συστήματος και μαζικά ο λαός να εγκαταλείψει τα αστικά κόμματα, υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η Αχτίδα Υπηρεσιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα με αφορμή και την σύνοδο του Eurogroup τόνισε ότι είτε με το ευρώ, είτε με τη δραχμή, ο λαός θα είναι σε κάθε περίπτωση χρεοκοπημένος. Το δίλημμα αυτό, πρόσθεσε, είναι ίσως ένας πονοκέφαλος για την αστική τάξη, αλλά δεν αφορά το λαό. Για την διαγραφή χρέους που μπορεί να φθάσει και τα 100 δισ. ευρώ με το «κούρεμα» του χρέους, η κ. Παπαρήγα είπε ότι ήδη έχουν κερδίσει δεκαπλάσια και μάλιστα με πρόσθετα ανταλλάγματα που θα δοθούν στις τράπεζες και στο κεφάλαιο με την φθηνή εργατική δύναμη, που επιβάλλουν με τις αλλαγές στα εργασιακά.

Η κ. Παπαρήγα ανέπτυξε την πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία επαναλαμβάντας την στρατηγική θέση του κόμματος για αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους, τονίζοντας ότι η θέση αυτή είναι απολύτως ρεαλιστική. Η γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη ενός ισχυρού χειραφετημένου και συνειδητοποιημένου λαϊκού κινήματος, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ με μαζική εγκατάλειψη των κομμάτων που στηρίζουν το υφιστάμενο σύστημα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα ΛΑΟΣ ΚΚΕ κόμματα Αλέκα Παπαρήγα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ