Η HRW καταγγέλλει τη στέρηση του δικαιώματος άθλησης για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η HRW καταγγέλλει τη στέρηση του δικαιώματος άθλησης για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία

Τη συστηματική στέρηση από τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία του δικαιώματος στην άθληση καταγγέλλει η οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch, σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Διάσκεψης για τις Γυναίκες και τον Αθλητισμό, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Λος 'Αντζελες.

Η 51σέλιδη έκθεση αναφέρεται με λεπτομέρειες «στις διακρίσεις που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας και οι οποίες εμποδίζουν τα κορίτσια να γυμνάζονται στα κρατικά σχολεία, καθώς και στις διακρίσεις του υπουργείου Αθλητισμού, το οποίο υποστηρίζει μόνο τους αποκλειστικά για τους άνδρες αθλητικούς ομίλους».

Υπεύθυνοι της οργάνωσης δήλωσαν ότι στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει καμία αθλητική υποδομή για τις γυναίκες, οι οποίες μπορούν να επισκέπτονται μόνο γυμναστήρια που συχνά δεν έχουν πισίνα και χώρους για ομαδικά αθλήματα.

Τον περαμένο Ιούλιο, η πρόεδρος της επιτροπής γυναίκες και αθλητισμός της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Αντίτα ΝτεΦράντς, κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία, αλλά επίσης το Μπρουνέι και το Κατάρ, επειδή δεν έχουν στείλει ποτέ γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ομως, σε αντίθεση με τις άλλες δυο χώρες, η Σαουδική Αραβία δεν έχει κανένα αθλητικό πρόγραμμα για γυναίκες, κάτι που είναι αντίθετο με τους κανόνες του Ολυμπιακού Χάρτη.

Η Σαουδική Αραβία έστειλε τη Ντάλμα Ρούσντι Μάλας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Σιγκαπούρης το 2010. Η Ντάλμα Ρούσντι Μάλας κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην υπερπήδηση εμποδίων στους ιππικούς αγώνες. Είναι η πρώτη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που θα πάρει μέρος σε μια τόσο μεγάλη αθλητική διοργάνωση όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ