Συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ

Διαδοχικές συναντήσεις με την ηγεσία της ΠΓΔΜ έχει από το μεσημέρι στα Σκόπια ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς.

Ο Μάθιου Νίμιτς συναντήθηκε ήδη με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, ενώ αυτή την ώρα συναντάται με τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ. Το απόγευμα θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.

Σε λιτή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρεται ότι στη συνάντηση του κ. Πόποσκι με τον κ. Νίμιτς εξετάσθηκε η εκκρεμότητα της ονομασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οΝίκολα Πόποσκι επιβεβαίωσε εκ νέου το ενδιαφέρον της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και επανέλαβε την προσήλωση της χώρας στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, προκειμένου να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ.

«Ο Νίκολα Πόποσκι υπογράμμισε γι' ακόμη μια φορά τη σημασία της ετυμηγορίας του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας» αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ