Το Πεκίνο δεν έχει ακόμα προσκληθεί στη συνάντηση της Τύνιδας για τη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το Πεκίνο δεν έχει ακόμα προσκληθεί στη συνάντηση της Τύνιδας για τη Συρία

Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής επίσημη πρόσκληση στη συνάντηση διεθνών δυνάμεων που θα πραγματοποιηθεί στην Τύνιδα την προσεχή εβδομάδα για την κρίση στη Συρία και συνεπώς δεν μπορεί να πει εάν θα συμμετάσχει σ΄αυτήν.

Η συνάντηση της 24ης Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της νεοσυσταθείσας «Ομάδας Φίλων της Συρίας», που στόχο έχει την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στη συριακή κρίση.

Στη συνάντηση αυτή θα συμμετάσχουν η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και υπουργοί Εξωτερικών ευρωπαϊκών και αραβικών χωρών.

«Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη συνάντηση αυτή είναι υπό επεξεργασία. Η Κίνα δεν έχει λάβει ακόμα επίσημη πρόσκληση, συνεπώς φοβούμαι ότι σ΄αυτή τη φάση δεν μπορώ να πω εάν η Κίνα θα στείλει αντιπρόσωπο», δήλωσε ο Λιου Γουεϊμίν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τα σχόλια αυτά διατύπωσε ο κινέζος εκπρόσωπος, ενώ ο κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Ζάι Τζουν αναμένεται σήμερα στη Δαμασκό στο πλαίσιο των κινεζικών διπλωματικών προσπαθειών για την επίλυση της συριακής κρίσης.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ