Κίνα: Η ξένη επέμβαση στη Συρία απειλεί την παγκόσμια οικονομία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: Η ξένη επέμβαση στη Συρία απειλεί την παγκόσμια οικονομία

Η ανάμιξη ξένων δυνάμεων στη Συρία θα προκαλούσε αιματοχυσία και αστάθεια στη Μέση Ανατολή, με πιθανό αντίκτυπο το σοκ των αγορών και παρεκτροπή της αδύναμης παγκόσμιας οικονομίας, τονίζεται σήμερα σε άρθρο της κινεζικής εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία.

Το άρθρο της εφημερίδας, φερέφωνου του Κομμουνιστικού Κόμματος, δημοσιεύεται μετά τις επικρίσεις της Δύσης για το βέτο της Κίνας και της Ρωσίας σε καταδικαστικό για τη Συρία σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Κίνα υποστήριξε ότι προσπάθησε απλώς να αποτρέψει μια κλιμάκωση της βίας στη Συρία και τόνισε ότι έστειλε απεσταλμένους στην περιοχή για να εξηγήσουν τη στάση της αυτή.

«Η πολιτική οικολογία στη Μέση Ανατολή είναι άκρως εύθραυστη ύστερα από χιλιάδες χρόνια εθνικών και θρησκευτικών συγκρούσεων», τονίζει η εφημερίδα.

Οι διεθνείς δυνάμεις πρέπει να το συνειδητοποιήσουν αυτό και να αντιμετωπίσουν την αιματοχυσία στη Συρία και τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή με μια αίσθηση ρεαλισμού, γράφει η εφημερίδα, τονίζοντας ότι τυχόν επέκταση της σύγκρουσης θα ήταν "καταστροφική" σε μια κρίσιμη φάση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

«Η Μέση Ανατολή είναι η μεγαλύτερη πυριτιδαποθήκη του κόσμου. Εάν βυθιστεί στο χάος, οι τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν κατακόρυφα, προκαλώντας σοκ στις χρηματαγορές, τα νομισματικά συστήματα και τις οικονομίες», γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το άρθρο της Λαϊκής Ημερησίας, «μια αδύναμη πολιτική ισορροπία υπάρχει σήμερα στη Μέση Ανατολή, η οποία εάν διαταραχθεί, θα έλθουν στην επιφάνεια κάθε είδους προβλήματα που καμία υπερδύναμη δεν θα μπορεί να ελέγξει».

Το σχόλιο φέρει την υπογραφή «Ζονγκ Σενγκ» που σημαίνει «φωνή της Κίνας» και χρησιμοποιείται συχνά για να εκφράσει το Πεκίνο τις θέσεις του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ημερησία, στόχος της Ουάσινγκτον είναι τη εγκαθίδρυση μιας φιλικής κυβέρνησης στη Συρία για να αντισταθμιστεί η επιρροή του «παλαιού εχθρού της», του Ιράν.

«Από τη στιγμή που στη Συρία εγκαθιδρυθεί ένα φιλοδυτικό καθεστώς, το Ιράν θα χάσει σημαντικό μέρος της υποστήριξής του στην περιοχή», επισημαίνεται στο σχόλιο της εφημερίδας.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ