Ντάτσιτς: «Ευρώπη και ΗΠΑ σπρώχνουν τη Σερβία στην αγκαλιά της Ρωσίας» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ντάτσιτς: «Ευρώπη και ΗΠΑ σπρώχνουν τη Σερβία στην αγκαλιά της Ρωσίας»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, με την πολιτική τους σπρώχνουν τη Σερβία στην αγκάλη της Ρωσίας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Ίβιτσα Ντάτσιτς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βέτσερνιε Νόβοστι» του Βελιγραδίου.

«Εάν δεν λάβουμε καθεστώς χώρας προς ένταξη στην ΕΕ το Μάρτιο και αν συνεχίσουν Ουάσιγκτον και Βρυξέλες να μην κατανοούν τις θέσεις μας στο ζήτημα του Κοσόβου, υποστηρίζοντας συνεχώς του Αλβανούς, τότε είναι αναμενόμενο να επικρατήσουν, στις επερχόμενες εκλογές, πολιτικές δυνάμεις που θα στρέψουν τη χώρα προς τη Ρωσία» εκτίμησε ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Το συναίσθημα της αδικίας που κυριαρχεί στη συνείδηση του σερβικού λαού από τη συμπεριφορά της Δύσης ίσως προκαλέσει την ανάγκη να αναζητηθεί «νέο υψηλότερο συμφέρον» από την ένταξη στην Ευρώπη, επισήμανε ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Στην ερώτηση της «Βέτσερνιε Νόβοστι» τι θα μπορούσε να είναι αυτό το «νέο υψηλότερο συμφέρον», ο Ίβιτσα Ντάτσιτς απάντησε αινιγματικά: Τι θα συνέβαινε εάν η Σερβία επέτρεπε την κατασκευή στο έδαφος της ρωσικής στρατιωτικής βάσης;

Εξηγώντας το συλλογισμό του ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης αναφέρει ότι ερωτάται συνεχώς από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο να μετατραπεί το Κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην πόλη Νις, όπου συμμετέχει και η Ρωσία, σε ρωσική στρατιωτική βάση στο μέλλον.

Στην ερώτηση αυτή, συνεχίζει στη συνέντευξη του ο Ντάτσιτς, ανταπαντά κανείς με την ερώτηση: «Εσείς τι μας προσφέρετε;».

«Η Ευρώπη και η Αμερική θα πρέπει να ασκούν αμερόληπτη πολιτική απέναντί μας για να μην περάσει από το μυαλό κάποιου στη Σερβία να προσφέρει στρατιωτικές βάσεις στους Ρώσους» προειδοποίησε ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης καταλήγοντας για το θέμα, στην συνέντευξή του στη «Βέτσερνιε Νόβοστι» φαίνεται να κάνει ανοιχτή προσφορά στις ΗΠΑ σχετικά με την ένταξη της Σερβίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Αν θέλει η Αμερική να κάνουμε μια μεγάλη συμφωνία για το Κόσοβο, ίσως θα ήταν προς το συμφέρον μας να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι για την ώρα «δεν υπάρχει διάθεση από τις ΗΠΑ για κάτι τέτοιο».

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ