Τρεις εκρήξεις στην Μπανγκόκ με τέσσερις τραυματίες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τρεις εκρήξεις στην Μπανγκόκ με τέσσερις τραυματίες

Ένας άνδρας, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι Ιρανός υπήκοος, ακρωτηριάστηκε σήμερα από την έκρηξη μιας χειροβομβίδας, σε ένα επεισόδιο που άρχισε αφού ο οδηγός ενός ταξί αρνήθηκε να τον επιβιβάσει στην Μπανγκόκ.

Ο άνδρας, που κατονομάστηκε από τις αρχές ως Σαεΐμπ Μοραμπί, φέρεται ότι προσπάθησε να πάρει ταξί στο κέντρο της πόλης αλλά ο οδηγός δεν θέλησε να τον επιβιβάσει--και εκείνος πέταξε μια χειροβομβίδα μπροστά στο αυτοκίνητο.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός και δύο διερχόμενοι πεζοί, δήλωσε ο υποστράτηγος Βιτσάι Σανγκπραπάι, υπαρχηγός της αστυνομίας στην Μπανγκόκ.

Ο φερόμενος ως δράστης διέφυγε αλλά καταδιώχθηκε από αστυνομικούς. Πέταξε άλλη μια χειροβομβίδα, όμως αυτή προσέκρουσε σ' ένα δέντρο κι εξερράγη κοντά του, με αποτέλεσμα να χάσει το ένα του πόδι, σύμφωνα με τον υποστράτηγο Βιτσάι--σύμφωνα ωστόσο με δύο συνταγματάρχες της αστυνομίας, τον Σιτιπάρπ Μπαϊπαρασέτ και τον Βοραβούντ Ταουιτακόρν, ακρωτηριάστηκαν και τα δύο του πόδια.

Το όνομα του υπόπτου βρέθηκε σε ένα λογαριασμό ξενοδοχείου στην Πατάγια. Το ξενοδοχείο ανέφερε ότι είχε μείνει εκεί επιδεικνύοντας ιρανικό διαβατήριο.

«Η αστυνομία έχει τον έλεγχο της κατάστασης. Θεωρείται πως ο ύποπτος μπορεί να είχε κι άλλα εκρηκτικά στο σπίτι του», είπε μια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μια ημέρα αφού σημειώθηκαν επιθέσεις εναντίον προσωπικού των Ισραηλινών πρεσβειών στην Ινδία και στη Γεωργία, για τις οποίες η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγόρησε το Ιράν και την οργάνωση Χεζμπολάχ. Το Ιράν διέψευσε κάθε ανάμιξη στις επιθέσεις στο Νέο Δελχί και το Τμπιλίσι.

Οι εκρήξεις στην Μπανγκόκ δεν σημειώθηκαν κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονται οι πρεσβείες στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα είχε υπάρξει άλλη μια έκρηξη, σε ένα κατάστημα που μίσθωνε ο άνδρας, στις 02:00 τοπική ώρα [09:00 ώρα Ελλάδας].

Τον Ιανουάριο, η αστυνομία στην Μπανγκόκ είχε συλλάβει ένα Λιβανέζο και είχε ανακαλύψει τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και άλλες χώρες είχαν προειδοποιήσει για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα. Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι το περιστατικό αυτό σχετίζεται.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ