Η Ρώμη υπέρ της αποστολής δύναμης του ΟΗΕ στη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Ρώμη υπέρ της αποστολής δύναμης του ΟΗΕ στη Συρία

Η Ιταλία στηρίζει απολύτως την αποστολή στη Συρία «μιας ειρηνευτικής δύναμης Ηνωμένων Εθνών και Αραβικού Συνδέσμου», σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλού υπουργού Εξωτερικών Τζούλιο Τέρτσι.

Η Ιταλία υπογραμμίζει «ότι είναι επείγουσας σημασίας να σταματήσει στη Συρία κάθε μορφή βίας και για το στόχο αυτό» υποστηρίζει «την πρόταση αποστολή στη χώρα» μιας δύναμης διατήρησης της ειρήνης, η οποία «θα επαληθεύσει επί τόπου την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός».

Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών εύχεται «να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή ομοφωνία στη διεθνή κοινότητα και μια σύγκληση στα Ηνωμένα Εθνη για τις προτάσεις αυτές».

«Η Ιταλία στηρίζει απολύτως τις ενέργειες του Αραβικού Συνδέσμου για την εξεύρεση ειρηνικής και δημοκρατικής λύσης στην συριακή κρίση», τόνισε ο Τέρτσι.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας υπογραμμίζει την «πλήρη ταύτιση απόψεων ανάμεσα στην Ιταλία και τον Αραβικό Σύνδεσμο για την ανάγκη να υπάρξει μια ισχυρή πολιτική στήριξη στην συριακή αντιπολίτευση».

«Αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η ενίσχυση των δεσμών και η ενοποίηση των διαφορετικών κινημάτων (της αντιπολίτευσης) ώστε να υπάρξει μια πολιτική διαδικασία στη Συρία, με τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε ο Τέρτσι.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι θα παρέχει πολιτική και υλική βοήθεια στην συριακή αντιπολίτευση και ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας τη συγκρότηση μια κοινής δύναμης ΟΗΕ-Αράβων που θα θέσει τέλος στις βιαιότητες στη Συρία.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ