Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο Γιαννάκης Ομήρου από τις επαφές του στην Αυστραλία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο Γιαννάκης Ομήρου από τις επαφές του στην Αυστραλία

Τη βαθιά ικανοποίηση της διακομματικής αντιπροσωπείας της Κυπριακής Βουλής για τις επαφές στην Αυστραλία και την κατανόηση που συνάντησε έναντι των κυπριακών θέσεων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της επταήμερης επίσημης επίσκεψης στη χώρα.

Ο κ. Ομήρου, που επιστρέφει σήμερα στην Κύπρο, ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Αυστραλίας για τη διαχρονική στήριξή της στο Κυπριακό, ενώ εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τις επαφές που είχε με τους προέδρους και εκπροσώπους της Ομοσπονδιακής Βουλής και των Πολιτειακών Κοινοβουλίων, τους εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας και τα μέλη της κυπριακής και ελλαδικής παροικίας.

Στο Σίδνεϊ, τον τελευταίο σταθμό της επίσκεψης της κυπριακής αντιπροσωπείας, ο Γιαννάκης Ομήρου και τα μέλη της αντιπροσωπείας παρακολούθησαν σήμερα το πρωί τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της οποίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και Ωκεανίας, Στυλιανός.

Ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός ανέφερε ότι δεν είναι δυνατό να συνοψίσει κανείς τη συγκίνηση που νιώθει κάθε φιλότιμος και νοήμων άνθρωπος για τα όσα συμβαίνουν στον 21ο αιώνα στη μαρτυρική Κύπρο. Εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον κυπριακό λαό, καθώς και τη συγκίνησή του για την υποδοχή της κυπριακής αντιπροσωπείας, όπως και για την παλαιότερη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην παροικία.

Είπε ότι η παροικία ευγνωμονεί την αυστραλιανή κυβέρνηση και τις κατά τόπους πολιτειακές κυβερνήσεις για τη σταθερή πολιτική τους στο Κυπριακό, κάτι που, όπως είπε, οφείλεται εν πολλοίς στην πολυάριθμη ομογένεια και στις άοκνες προσπάθειες, που καταβάλλουν οι κυπριακές και λοιπές οργανώσεις. Εξέφρασε τέλος την ευχή να δυναμώσει σύντομα η μικρή δόση αισιοδοξίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Κυπριακό και να καταστεί η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ ευκαιρία για πιο «πολιτισμένες συμπεριφορές» όλων των εμπλεκομένων απέναντί στο πρόβλημα της Κύπρου.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ