Βελτιστοποίηση της οικονομικής πολιτικής της Κίνας υπόσχεται ο πρωθυπουργός της - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βελτιστοποίηση της οικονομικής πολιτικής της Κίνας υπόσχεται ο πρωθυπουργός της

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο είπε ότι η χώρα θα αρχίσει να κάνει προσαρμογές στην οικονομική της πολιτική το πρώτο τρίμηνο φέτος, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Shanghai Securities News, γεγονός που αναλυτές ερμηνεύουν ως την πιο σαφή ένδειξη ότι το Πεκίνο θα προχωρήσει σε τύπωμα χρήματος.

Η κυβέρνηση πάντως θα επιμείνει στην πολιτική για να πέσουν οι τιμές στην αγορά ακινήτων, φέρεται να είπε ο Γουέν σε συνάντηση που διοργανώθηκε για να εκθέσουν τις απόψεις τους ειδικοί.

Οι αγορές ανέμεναν η κυβέρνηση να μειώσει τις απαιτήσεις της για το λόγο ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών [προς τα δάνεια που χορηγούν] από τα μέσα του Δεκεμβρίου, κάτι όμως που η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας -η κεντρική τράπεζα- απέφυγε να κάνει. Οι τοποθετήσεις αυτές του Γουέν σημειώνονται ενώ οι αγορές είχαν πάψει να αναμένουν μια τέτοια κίνηση από μέρους της κεντρικής τράπεζας.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα Πεκίνο Γουέν Τζιαμπάο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ