Συρία: Αλλαγή στη στάση της Ρωσίας βλέπει ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Αλλαγή στη στάση της Ρωσίας βλέπει ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου

Το μήνυμα που πήρε από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είναι ότι η στάση της Ρωσίας όσον αφορά την κρίση στη Συρία «μπορεί να έχει αλλάξει», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ ελ Αράμπι στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο.

Ο Λαβρόφ είπε, σύμφωνα με τον ελ Αράμπι, ότι η Ρωσία υποστηρίζει τις προσπάθειες του Αραβικού Συνδέσμου και θα ήταν έτοιμη για «μια επέκταση της αποστολής των παρατηρητών» στη Συρία.

Ο Ελ Αράμπι προσέθεσε προς τους υπουργούς ότι η προτεινόμενη κοινή αποστολή παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ στη Συρία, η οποία συζητείται σήμερα, θα περιλαμβάνει και διπλωματικές προσπάθειες.

«Η βία δεν μπορεί να σταματήσει χωρίς να υπάρχει συμφωνία πάνω σε ένα όραμα για την πολιτική ρύθμιση που επιθυμείται», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η αποστολή θα πρέπει να διαφέρει ριζικά».

Παράλληλα κατά τη σημερινή σύνοδό τους οι υπουργοί του Αραβικού Συνδέσμου ανακοίνωσαν ότι η Τυνησία θα φιλοξενήσει τη διάσκεψη των «Φίλων της Συρίας», στην οποία θα μετάσχουν τα κράτη που επιζητούν την επίτευξη μιας διεθνούς συμφωνίας για τον τρόπο με τον οποίο θα τερματιστεί η βία στη Συρία.

«Χαιρετίζω την πρόσκληση της Τυνησίας για αυτήν τη διεθνή διάσκεψη στις 24 Φεβρουαρίου. Πιστεύω ότι θα είναι μια καλή ευκαιρία για να προσπαθήσουμε να υπάρξει μια σαφής διεθνής κατεύθυνση που θα βοηθήσει το συριακό λαό να εξέλθει από την κρίση. Θα εργαστούμε για να επιτύχει αυτή η συνάντηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ Χάμαντ μπιν Γιάσεμ αλ Θάνι στους υπουργούς του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο Τυνήσιος υπουργός Εξωτερικών Ράφικ Μπεν Αντεσαλάμ δήλωσε ότι στη συνάντηση αυτή θα μετάσχουν αραβικά, περιφερειακά και άλλα ξένα κράτη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία ΡΩΣΙΑ Αραβικός Σύνδεσμος στάση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ