Πάγωσε εντελώς η επιφάνεια του Δούναβη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πάγωσε εντελώς η επιφάνεια του Δούναβη

Για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από 25 χρόνια έχει παγώσει εντελώς η επιφάνεια του Δούναβη κοντά στο λιμάνι Σιλίστρα στη βορειοδυτική Βουλγαρία, ανακοίνωσε σήμερα η βουλγαρική υπηρεσία εκμετάλλευσης του ποταμού.

Τελευταία φορά που η επιφάνεια του τμήματος του Δούναβη που βρίσκεται στη Βουλγαρία είχε παγώσει εντελώς ήταν τον χειμώνα του 1984-1985.

Σήμερα το πρωί δεν παρατηρείτο η παραμικρή κίνηση στα νερά του ποταμού σε μήκος 11 χιλιομέτρων, κοντά στο Σιλίστρα, την ώρα που σε ολόκληρη τη Βουλγαρία η επιφάνεια του ποταμού παρέμενε παγωμένη σε ποσοστό 40 με 90%, προσέθεσε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Από την Τετάρτη έχει απαγορευτεί η πλεύση στο βουλγαρικό τμήμα του Δούναβη, ενώ πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστρία, η Κροατία, η Σερβία και η Ουγγαρία έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν μερικώς ή ολοκληρωτικά την πλεύση στο Δούναβη.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ