Ρωσία: Οι δυτικές χώρες είναι συνεργοί στην αιματοχυσία στη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρωσία: Οι δυτικές χώρες είναι συνεργοί στην αιματοχυσία στη Συρία

Η Δύση, υποστηρίζοντας τους αντιπάλους του συριακού καθεστώτος, καθίσταται συνεργός στην επιδείνωση της κρίσης στη Συρία και εφεξής η αντιπολίτευση είναι υπεύθυνη για τη συνέχιση της «αιματοχυσίας»,

«Οι δυτικές χώρες, προτρέποντας τους σύρους αντικαθεστωτικούς σε αδιάλλακτη στάση καθίστανται συνεργοί στη διαδικασία κλιμάκωσης της κρίσης», δήλωσε ο Σεργκέι Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το Ιτάρ-Τας.

Ο ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «την ευθύνη για την εξεύρεση λύσης με στόχο τον τερματισμό της αιματοχυσίας, έχει η αντιπολίτευση», η οποία αρνείται να διαπραγματευτεί με την εξουσία.

«Οι αρχές της Συρίας έχουν διαβεβαιώσει ότι είναι έτοιμες να διεξαγάγουν σύντομα δημοψήφισμα για το Σύνταγμα και να προκηρύξουν εκλογές», τόνισε ο Ριαμπκόφ στη διάρκεια ταξιδιού του στην Κολομβία.

«Συνεπώς, την ευθύνη για την εξεύρεση λύσης με στόχο τον τερματισμό της αιματοχυσίας έχει η αντιπολίτευση, η οποία αρνείται να διαπραγματευτεί με την εξουσία, την αποχώρηση της οποίας ζητεί», πρόσθεσε.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ διαβεβαίωσε, ύστερα από συνάντησή του στη Δαμασκό αυτήν την εβδομάδα με τον Μπασάρ αλ-'Ασαντ, ότι το συριακό καθεστώς είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί με την αντιπολίτευση και ότι η ημερομηνία διεξαγωγής δημοψηφίσματος για ένα νέο Σύνταγμα θα αποφασιστεί σύντομα.

Η αντιπολίτευση εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις είναι αδύνατες, εάν δεν αποχωρήσει ο πρόεδρος 'Ασαντ.

Ο Ριαμπκόφ απέρριψε τις επικρίσεις κατά της Ρωσίας για το βέτο που άσκησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας στο σχέδιο απόφασης που καταδικάζει την καταστολή στη Συρία.

«Εξαιτίας του ρωσο-κινεζικού βέτο στο σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ορισμένοι προσπάθησαν να κατηγορήσουν τη Ρωσία ότι είναι υπεύθυνη για την αιματοχυσία. Είναι ένα ψέμα», πρόσθεσε.

«Την ευθύνη έχουν αυτοί που ενώ έχουν επιρροή στην αντιπολίτευση, δεν μπορούν να την πείσουν να δεχθεί την πρόταση της συριακής κυβέρνησης να αρχίσει έναν πραγματικό διάλογο, δεδομένου ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη γι΄αυτό», τόνισε ο ρώσος αξιωματούχος.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ