Ο στρατός του Λιβάνου ενισχύει την παρουσία του κοντά στα σύνορα με τη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο στρατός του Λιβάνου ενισχύει την παρουσία του κοντά στα σύνορα με τη Συρία

Ο λιβανικός στρατός ενίσχυσε την παρουσία του στην περιοχή Ουάντι Χαλέντ, στα σύνορα με τη Συρία και κοντά στην επαρχία Χομς, η οποία βομβαρδίζεται εδώ και έξι ημέρες από τα συριακά στρατεύματα, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

«Μονάδα του στρατού αναπτύχθηκε χθες το βράδυ σε βάση της Ουάντι Χαλέντ και άρχισε να περιπολεί στις πόλεις και τα χωριά της περιοχής», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Σύμφωνα με άλλον αξιωματούχο, οι στρατιώτες αναπτύχθηκαν σε τρία μεθοριακά χωριά: Κνεσέ, Ελ-Χαϊντέρ και Κάρνα.

Πολλοί κάτοικοι δήλωσαν ότι ο στρατός πραγματοποιεί έρευνες σε αυτοκίνητα και ελέγχους για εξακρίβωση στοιχείων στο μεγαλύτερο φυλάκιο που βρίσκεται στην είσοδο της Ουάντι Χαλέντ, μιας πτωχής περιοχής του βορείου Λιβάνου.

Ο στρατός δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες αυτές.

Σύμφωνα με τοπικούς λιβανέζους αξιωματούχους, εδώ και πολλούς μήνες, ο συριακός στρατός τοποθετεί νάρκες κατά μήκος των λιβανικών συνόρων, πιθανότατα για να εμποδίσει τη λαθραία είσοδο στη Συρία όπλων.

Τους τελευταίους μήνες, εκατοντάδες Σύροι από χωριά στην περιοχή των συνόρων με το Λίβανο, έχουν καταφύγει στην Ουάντι Χαλέντ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ