Ο πρόεδρος Αχμαντινεζάντ διαβεβαιώνει για τη στήριξη του Ιράν στη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο πρόεδρος Αχμαντινεζάντ διαβεβαιώνει για τη στήριξη του Ιράν στη Συρία

Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ διαβεβαίωσε τον μεγάλο μουφτή της Συρίας για την υποστήριξη της χώρας του στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ιρανικής προεδρίας.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να προκαλέσουν νέο πόλεμο στην περιοχή για να σπάσουν τη γραμμή της ισλαμικής αντίστασης (απέναντι στο Ισραήλ, υπό την ηγεσία του Ιράν και της Συρίας) και να διασώσουν το σιωνιστικό καθεστώς. Ωστόσο εμείς πιστεύουμε ότι με την ενότητα και τη φρόνηση μπορούμε να αντισταθούμε απέναντί τους», δήλωσε ο Αχμαντινεζάντ στον σεΐχη Αχμαντ Μπαντρεντίν Χάσουν.

Ο σεΐχης Χάσουν που βρίσκεται στην Τεχεράνη για ένα διεθνές συνέδριο για την ισλαμική ενότητα, διαβίβασε στον πρόεδρο Αχμαντινεζάντ «τις ευχαριστίες του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ για τη θέση του Ιράν» σε σχέση με τη Συρία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ιρανικής προεδρίας.

Η επίσκεψη στην Τεχεράνη της ανώτατης θρησκευτικής αρχής της Συρίας, πραγματοποιείται ενώ οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Συρίας κατηγόρησαν τη Δευτέρα το Ιράν, όπως και τη Ρωσία και την Κίνα, ότι είναι «συνεργοί στις σφαγές» που διαπράχθηκαν κατά του συριακού λαού προμηθεύοντας στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ πολιτική «στήριξη» και «όπλα».

Το Ιράν, που διαψεύδει οποιαδήποτε παρέμβαση των δυνάμεών του ή αποστολή όπλων στη Συρία, απέρριψε τις κατηγορίες αυτές.

Η Τεχεράνη αντίθετα καταγγέλλει συχνά την «ανάμιξη» στις συριακές υποθέσεις των δυτικών και αραβικών χωρών, οι οποίες έλαβαν κυρώσεις κατά της Δαμασκού και ζητούν την αποχώρηση του προέδρου Ασαντ για την επίλυση της κρίσης.

«Η παρέμβαση άλλων χωρών θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Συρίας», ανακοίνωσε την Τρίτη το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Ιράν είναι ο βασικός σύμμαχος της Συρίας στην περιοχή και καλώντας τη Δαμασκό να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και σε διάλογο, έχει περιοριστεί μέχρι σήμερα να καταδικάσει την καταστολή των διαδηλώσεων, η οποία φέρεται να έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 6.000 ανθρώπων από τα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ