Τέλη Μάρτη ξεκινά η τριμηνιαία έκδοση δεικτών παρακολούθησης των μεταρρυθμίσεων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Τέλη Μάρτη ξεκινά η τριμηνιαία έκδοση δεικτών παρακολούθησης των μεταρρυθμίσεων

το τέλος Μαρτίου θα ξεκινήσει η τριμηνιαία έκδοση βασικών δεικτών παρακολούθησης των μεταρρυθμίσεων από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού Διοίκησης και Μεταρρυθμίσεων στο γραφείο πρωθυπουργού (που θα τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου) και σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργηθεί μία «εργαλειοθήκη» για την αναγνώριση των αγκυλώσεων που υπάρχουν στις αγορές προϊόντων.

Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της νέας δανειακής σύμβασης, ενώ σημειώνεται ότι για την προώθηση της ευελιξίας των τιμών, μέχρι τον Απρίλιο θα έχει γίνει έλεγχος σε όλους τους τομείς δραστηριότητας των υπηρεσιών (συμπεριλαμβανόμενης της λιανικής, της χονδρικής και της διανομής) και θα σχεδιαστεί ένα σχέδιο δράσης προκειμένου να προωθηθεί ο ανταγωνισμός.

Θα συνεχιστούν οι δράσεις που ξεκίνησαν μέσα στο 2011 για την επιχειρηματικότητα και τον επόμενο μήνα θα δημοσιευτεί η νομοθεσία που διευκολύνει τις επενδύσεις και τις εξαγωγές (πρόκειται για το νομοσχέδιο για τη «φιλική Ελλάδα»). Θα διατηρηθεί η πορεία που έχει χαραχθεί για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και θα υπάρξει ανακοίνωση για την εφαρμογή των νόμων αδειοδότησης για περιβαλλοντικά θέματα, για τα επιχειρηματικά πάρκα και για τις κατασκευαστικές δραστηριότητες.

Έως το τέλος Μαρτίου θα έχουν καθοριστεί και τα βήματα που απαιτούνται ώστε μέχρι το Δεκέμβριο να δημιουργηθεί το ηλεκτρονικό παράθυρο για τους εξαγωγείς και το ηλεκτρονικό τελωνείο, ενώ με δεδομένο το ηλεκτρονικό μητρώο για τις επιχειρήσεις, θα περάσει νομοθεσία που εξασφαλίζει τις απαιτήσεις για εταιρική δημοσίευση σε μέσα ενημέρωσης.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ