Υεμένη: Ο πρόεδρος Σάλεχ θα επιστρέψει για τις εκλογές της 21ης Φεβρουαρίου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Υεμένη: Ο πρόεδρος Σάλεχ θα επιστρέψει για τις εκλογές της 21ης Φεβρουαρίου

Ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος νοσηλεύεται στις ΗΠΑ, θα επιστρέψει στη χώρα για να συμμετάσχει στις εκλογές της 21ης Φεβρουαρίου, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Υεμένης SABA.

«Ο πρόεδρος Σάλεχ διαβεβαίωσε πολλούς που επισκέπτες του ότι είναι καλά, ότι η υγεία του παρουσιάζει συνεχή βελτίωση και ότι θα επιστρέψει στη χώρα του αφού ολοκληρώσει τη θεραπεία του στο νοσοκομείο, για να συμμετάσχει στις πρόωρες εκλογές της 21ης Φεβρουαρίου», μετέδωσε αργά χθες το πρακτορείο.

Ο Σάλεχ έφθασε στις 29 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη για να νοσηλευτεί μετά το σοβαρό τραυματισμό του σε επίθεση στο προεδρικό μέγαρο στη Σαναά τον Ιούνιο. Ο Σάλεχ είχε νοσηλευτεί στη Σαουδική Αραβία ως τον Σεπτέμβριο.

Υστερα από μήνες αιματηρών διαδηλώσεων, ο Σάλεχ υπέγραψε τελικά, το Νοέμβριο, συμφωνία για τη μεταβίβαση της εξουσίας, βάσει της οποίας παραμένει τυπικά πρόεδρος ως τις προεδρικές εκλογές της 21ης Φεβρουαρίου.

Στις 21 Ιανουαρίου, το Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που χορηγούσε στον Σάλεχ ασυλία και το οποίο επικύρωσε τη μοναδική υποψηφιότητα για τις εκλογές, αυτήν του αντιπροέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ